top of page

על השיטה

שיטת שתי חרבות הנה שיטה לטיפול בילדים ונוער בעזרת אומנות לחימה. הטיפול הנו טיפול גופני - רגשי התומך בהתמודדות עם המצוקה והקושי שילדים ונוער חווים בחייהם. קושי בחיים יכול להתאפיין בתחומים החברתיים, ההתנהגותיים ו/או הלימודיים - אני מציע לילדכם דרך בעלת משמעות, בה הוא יגלה את עצמו ואת כוחותיו מחדש במטרה לעבור לדרך של צמיחה והתפתחות בחייו.

אלמנטים בטיפול

אומנות לחימה עתיקה

בעבודתי אני מלמד ומאמן שימוש בכלים מעולם אומנויות הלחימה העתיק: לחימה בחרבות, סכינים, חץ וקשת, קרבות ידיים, היאבקות וירי בנשק. כל הכלים הינם כלי בטיחותיים עשויים פלסטיק וספוג.

מרחב הקרב

מרחב הקרב ומשחקי לחימה נועדו לחשוף את אישיותו של הילד ולבחון כיצד הוא מגיב בסיטואציות שונות ומאתגרות. במרחב זה אני מלמד תקשורת, מודעות עצמית ומודעות לאחר, שימוש באסטרטגיה, יכולות למידה ושליפה מזכרון.

משחקי לחימה

משחקי הלחימה השונים מעניקים לילדים אפשרות לגלות את סגנון הלחימה שלהם המשקף במידה רבה גם את הביטוי הרגשי שלהם. במשחקים אלה אני שואף שהילד יחווה התרגשות והצלחה, תחושת סיפוק ומסוגלות, התלהבות ואתגר. כשכל אלה מתרחשים הילד מתמלא במוטיבציה להעמיק את העבודה ומוכן להתגייס לדרישות משמעותיות הבאות בהמשך.

עבודה סנסו-מוטורית

אני מאבחן ובודק את תפקודו הסנסו-מוטורי של התלמיד.ה כדי לאתר רגישויות בוויסות החושי ועיכובים התפתחותיים המונעים מהילד.ה התנסויות בסביבה - הימנעויות וחוסר בהתנסויות מחזקות את הדימוי השלילי של הילד על עצמו ולכן נשאף לתקן ולקדם תפקודים אלו על ידי מתן תרגילים מוטוריים וגירויים סנסוריים מותאמים.

מודעות

חלק משמעותי בטיפול הוא פיתוח המודעות של הילד כלפיי עצמו וכלפיי הסביבה - תפקידי כמורה הוא לעזור לילד להבין ולהכיר את עצמו, לשים לב לפעולותיו ולמחשבותיו. לצד זה, אני משמש כ'סוכן החברה' המראה לילד כיצד התנהגותו משפיעה על מי שסביבו וכיצד הוא נתפס או עשוי להיתפס על ידי אחרים.

מערכת יחסים

​מערכת היחסים בין המורה לתלמיד היא בעלת חשיבות עליונה. מטרתי היא ליצור מרחב שבו הילד מרגיש בטוח ושהוא יכול לתת בי אמון. ככל שהקשר נבנה ומתחזק ניתן להתחיל להעלות את הקשיים עמם הילד מתמודד ולדבר עליהם באופן ישיר וגלוי ובגובה העינים.

נראטיב בטיפול

הנראטיב של "מסלול הכשרת הלוחם" נועד להתחבר 'לראש הילדי' המבין מה מניע ומלהיב ילדים, ומה הם הצרכים האגו-צנטריים שלהם. כחלק מהמסלול פוגש הילד מבחני דרקון הבוחנים את יכולותיו, מחנות אימון עם ילדים אחרים ובסוף הדרך גם להגיע להשתלבות בתהליך קבוצתי.

יעדים בתהליך

הטיפול שואף להשיג התקדמויות והתפתחות בתוך מרחב הקליניקה ולאחר מכן לצפות גם בהתקדמויות דומות מחוץ לכתלי הקליניקה, קרי: 'חיו הפרטיים של הילד' הכוללים את הבית, בית הספר ושאר המסגרות השונות.

חיבור בין החיים שבחוץ לנעשה בקליניקה

לאורך התהליך נערך תיאום ציפיות מתמשך עם הילד המבהיר את משמעות האימונים והעבודה, ושאלה קשורים לתפקודו במפגשים האישיים וגם לתפקודו במסגרות השונות. אינפורמציה מגיעה מהמפגש הפרטני וגם מסביבת הילד וכל אלה משתלבים לנושאי עבודה בתהליך כשהילד מודע אליהם ומסכים למצב עניינים זה.

WhatsApp Image 2022-06-18 at 21.27.24 (2).jpeg
bottom of page